محبوبیت هوش مصنوعی در مدیریت کسب‌وکار عمدتاً به دلیل برنامه‌های کاربردی بسیاری است که در هر اندازه و هر صنعت در اختیار کسب‌و‌کارها قرار داده است. به عنوان مثال استفاده از یادگیری ماشینی در هوش مصنوعی این امکان را برای کسب و کارها فراهم کرده تا داده‌های بسیار بزرگ را به راحتی سازماندهی و درک کنند. هم‌چنین امکان شناسایی الگوها و روندهای موجود در داده‌ها و مدل‌های پیش‌بینی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. این ابزارها بینش‌های ارزشمندی به کسب‌و‌کارها ارائه می‌دهد که می‌توانند از آن در اتخاذ تصمیمات درست استفاده کنند.

با کمک ابزارهای هوش مصنوعی مانند Future Forge، کسب‌و‌کارها قادر به کسب مزیت رقابتی شده‌اند. این مزیت رقابتی می‌تواند ساده‌سازی فرآیندها، افزایش سرعت، کاهش نیاز به انرژی و زمان کارکنان، بهبود کارایی، بهینه‌سازی عملیات و بسیاری از موارد دیگر باشد که در نهایت به موفقیت بیشتر می‌انجامد. در ادامه این مزایا و کاربردها را در بخش‌های مختلف سازمان بررسی می‌کنیم.

محبوبیت هوش مصنوعی در مدیریت کسب و کار
محبوبیت هوش مصنوعی در مدیریت کسب و کار به دلیل برنامه‌های کاربردی در هر صنعت است.

همان‌طور که کسب‌وکار رشد می‌کند، یک حقیقت ثابت باقی می‌ماند؛ خدمات مشتریان پادشاه است. با وجود ضرورت وجود و حضور انسان در فرایندهای مرتبط با خدمات مشتریان، هوش مصنوعی فرصتی ارزشمند برای بهبود تجربه خدمات مشتری در اختیار کسب‌و‌کارها قرار می‌دهد. توانایی فوق‌العاده هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل داده‌های مشتری و ارائه توصیه‌های شخصی‌سازی شده، موجب شده هوش مصنوعی در مدیریت کسب‌وکار تاثیر مفیدی داشته باشد.

در بخش خدمات مشتریان کسب‌و‌کارها می‌توانند از هوش مصنوعی برای برآورده کردن نیازها و ترجیحات منحصر به فرد هر مشتری استفاده کنند. این کار در نهایت موجب افزایش رضایت و وفاداری مشتری خواهد شد. در واقع هوش مصنوعی می‌تواند مکمل قدرتمندی برای کمک به کارکنان در ارائه خدمات استثنایی به مشتریان باشد.

برخی از مزایای کلیدی هوش مصنوعی در مدیریت کسب‌وکار برای بخش پشتیبانی وخدمات

 شامل موارد زیر است.

  • افزایش خودکارسازی

چت‌بات‌ها و دستیاران مجازی با استفاده از هوش مصنوعی به پرسش‌های مشتریان پاسخ می‌دهند، آن‌ها را راهنمایی می‌کنند و بیشتر وظایف روتین بخش ارتباط با مشتریان را به راحتی بر عهده می‌گیرند. این کار به کارکنان پشتیبانی مشتری اجازه می‌دهد تا بر روی چالش‌های پیچیده‌تر تمرکز کنند.

  • در دسترس بودن ۲۴/۷

چت‌بات‌های مجهز به هوش مصنوعی و دستیاران مجازی این امکان را برای کسب‌و‌کارهافراهم می‌کنند تا به صورت شبانه‌روزی پشتیبانی خوبی از مشتری ارائه دهند. در این صورت می‌توانید مطمئن باشید که در هر ساعتی از شبانه‌روز به سرعت به پرسش‌ها و دغدغه‌های مشتریان پاسخ مناسب داده ‌می‌شود.

  • شخصی‌سازی

هوش مصنوعی می‌تواند با تجزیه و تحلیل داده‌های مشتری، توصیه‌های شخصی‌سازی ‌شده و پشتیبانی مناسب را برای هر مشتری ارائه دهد و تجربه مشتری را به میزان قابل توجهی بهبود بخشد.

  • راهکارهای سریع‌تر

هوش مصنوعی می‌تواند به کارکنان پشتیبانی کمک کند تا مشکلات مشتری را سریع‌تر شناسایی و حل کنند. بنابراین زمان انتظار کاهش و رضایت مشتری افزایش خواهد یافت.

  • بهبود بینش‌ها

هوش مصنوعی می‌تواند به کسب‌و‌کارها کمک کند تا با تجزیه و تحلیل داده‌ها و رفتار مشتریان، درک بهتری از آنان به دست آورند. این بینش بهبود یافته امکان طراحی و اجرای استراتژی‌های بازاریابی شخصی‌‌سازی شده‌تر و مؤثرتر را فراهم می‌کند.

در واقع هوش مصنوعی از طریق ارائه بینش‌های جامع و در زمان واقعی، به کسب‌و‌کارها قدرت می‌دهد تا از داده‌ها برای تصمیم‌گیری آگاهانه، شناسایی زمینه‌های بهبود و حتی پیش‌بینی فرصت‌های رشد جدید استفاده کنند. هم‌چنین با فراهم کردن امکان پیش‌بینی و برآورده کردن نیازهای مشتریان به صورت مؤثرتر، هوش مصنوعی در مدیریت کسب‌وکار و خدمات مشتریان به رضایت و وفاداری بیشتر مشتری منجر می‌شود.

تاثیر هوش مصنوعی در مدیریت فرایندها
هوش مصنوعی در مدیریت و خدمات مشتریان به رضایت و وفاداری منجر می‌شود.

کارشناسان بازاریابی اهمیت ایجاد تعادل بین کارای ی عملیاتی و ارائه یک تجربه مثبت به مشتری را درک می‌کنند. یکی از مؤثرترین روش‌ها برای دستیابی به این تعادل، استفاده از راهکارهای فناوری هوشمند است. کسب‌و‌کارها می‌توانند از هوش مصنوعی و سایر ابزارهای پیشرفته برای خودکارسازی کارهای روتین، تجزیه و تحلیل داده‌ها و ارائه تجربیات شخصی‌سازی شده استفاده کنند. بنابراین فرایند انجام کارها ساده‌تر می‌شود و سفر مشتری بهبود پیدا می‌کند.

در سال ۲۰۲۲، یک نظرسنجی بین‌المللی نشان داد که ۹۰% از کارشناسان بازاریابی مستقر در ۳۵ کشور از ابزارهای هوش مصنوعی برای خودکارسازی تعاملات با مشتری استفاده می‌کنند. روش‌های زیر نمونه‌های کاربرد هوش مصنوعی در مدیریت کسب‌وکاردر بخش بازاریابی هستند.

  • تعیین مشتریان هدف

هوش مصنوعی با تجزیه و تحلیل حجم وسیعی از داده‌ها می‌تواند به کسب‌و‌کارها در شناسایی مخاطبان هدف مناسب کمک کند. به علاوه در تنظیم پیام‌های بازاریابی متناسب با مشتریان هدف و پیدا کردن کانال‌های ارتباطی یا نقاط تماس مناسب با مشتریان نیز موثر است.

  • توصیه‌های شخصی‌سازی شده

هوش مصنوعی با تجزیه و تحلیل رفتار مشتری، توصیه‌های سفارشی در مورد نوع و روش ارائه محصولات، خدمات و محتوا به مشتریان را در اختیار کسب‌و‌کار می‌گذارد. انجام درست این کار احتمال تبدیل مخاطب به مشتری و بهبود رضایت مشتری را افزایش می‌دهد.

  • قیمت‌گذاری پویا

الگوریتم‌های قیمت‌گذاری مبتنی بر هوش مصنوعی می‌توانند قیمت‌گذاری را در زمان واقعی بر اساس عواملی مانند عرضه و تقاضا تنظیم کنند. این قابلیت کسب‌و‌کارها را قادر می‌سازد تا درآمد را به حداکثر برسانند و در عین حال قیمت‌های رقابتی ارائه کنند.

  • تجزیه و تحلیل پیش‌بینی کننده

شرکت‌ها می‌توانند با استفاده از تجزیه و تحلیل پیش‌بینی کننده که توسط هوش مصنوعی هدایت می‌شود، موفق به پیش‌بینی نیازهای مشتری و ارائه فعالانه تجربیات متناسب با آن شوند. این به نوبه خود رضایت مشتری را افزایش می‌دهد و وفاداری را تقویت می‌کند.

در نهایت، پذیرش راه‌حل‌های فناوری هوشمند و استفاده از هوش مصنوعی در مدیریت بازاریابی موجب ارائه استراتژی‌های بازاریابی کارآمدتر و مؤثرتر می‌شود.

هوش مصنوعی در مدیریت بازاریابی
هوش مصنوعی در مدیریت بازاریابی موجب ارائه استراتژی‌های بازاریابی کارآمدتر و مؤثرتر می‌شود.

استفاده از هوش مصنوعی در مدیریت کسب‌وکار می‌تواند به عنوان یک تغییر دهنده بازی برای مدیریت زنجیره تامین هم عمل کند. به دلیل این‌که AI ابزاری قدرتمند برای بهینه‌سازی عملیات در اختیار کسب‌و‌کارها قرار می‌دهد. با استفاده از الگوریتم‌های یادگیری ماشین، سازمان‌ها می‌توانند عرضه و تقاضا را بهتر پیش‌بینی کنند. به علاوه امکان برنامه‌ریزی و تنظیم دقیق‌تر سطح موجودی خود را به دست می‌آورند.

با توانایی هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل داده‌های بزرگ و شناسایی الگوها، کسب‌و‌کارها می‌توانند روندهای مصرف‌کنندگان را پیش‌بینی کنند و زنجیره‌های تامین خود را مطابق با آن تطبیق دهند. بنابراین مطمئن خواهند شد که محصولات مناسب در زمان مناسب به دست مشتری می‌رسد.

با استفاده از هوش مصنوعی در مدیریت زنجیره تامین، ضایعات کاهش می‌یابد و این یک مزیت بسیار مقرون به صرفه از نظر اقتصادی است. شرکت‌ها می‌توانند هزینه‌های غیرضروری را کاهش دهند. به علاوه  با به حداقل رساندن موجودی بیش از حد و از بین بردن خطر کمبود محصولات مورد تقاضا حاشیه سود افزایش پیدا می‌کند.

در نهایت کسب‌و‌کارها با ساده‌سازی فرایندها در زنجیره‌های تامین خود و افزایش کارایی عملیاتی، می‌توانند رقابت‌پذیری خود را در بازار افزایش داده و رضایت مشتری را بهبود بخشند.

به علاوه هوش مصنوعی حوزه عملیات IT را نیز با تحولات زیادی مواجه کرده است. سازمان‌ها می‌توانند با استفاده از نرم‌افزارهای مجهز به هوش مصنوعی کارایی زیادی در حوزه IT کسب کنند. به عنوان مثال هوش مصنوعی در شناسایی ناهنجاری‌ها، فعالیت‌های مشکوک و تشخیص حملات سایبری و مقابله با آن‌ها تاثیر زیادی دارد. استفاده از فناوری هوش مصنوعی در مدیریت کسب‌وکار و بخش IT نحوه رویکرد شرکت‌ها به عملیات فناوری اطلاعات را تغییر داده و امنیت و کارایی آن‌ها را بهبود می‌بخشد.

هوش مصنوعی در مدیریت زنجیره تامین
استفاده از هوش مصنوعی در زنجیره تامین منجر می‌شود که محصولات مناسب در زمان مناسب به دست مشتری برسد.

بخش‌های منابع انسانی در شرکت‌ها برای شناسایی و استخدام سریع و کارآمد استعدادهای برتر با فشار فزاینده‌ای مواجه هستند. اینجاست که هوش مصنوعی وارد می‌شود. HR می‌تواند با استفاده از یادگیری ماشین و سایر فن‌آوری‌های پیچیده وظایف زمان‌بر را خودکارسازی کرده و تصمیمات آگاهانه‌تری در مورد استخدام، مشارکت کارکنان و حفظ آن‌ها اتخاذ کند.

مثال‌های زیر در مورد نحوه استفاده از هوش مصنوعی در مدیریت منابع انسانی هستند.

  • استخدام

راه‌حل‌های مبتنی بر هوش مصنوعی می‌توانند با تجزیه و تحلیل رزومه‌ها و پروفایل‌های متقاضیان شغلی بهترین موارد منطبق با ویژگی‌های مورد نظر شرکت را شناسایی کنند. این کار تاثیر زیادی در ساده‌سازی و تسریع فرآیند استخدام دارد.

  • تعامل با کارکنان

هوش مصنوعی قابلیت تجزیه و تحلیل و درک احساسات کارکنان را هم دارد و بنابراین می‌تواند بینش‌هایی را در مورد بهبود تعامل با کارکنان بخش منابع انسانی ارائه دهد. این بینش‌ها نقش موثری در کاهش نرخ گردش کارکنان خواهد داشت.

  • ورود کارکنان جدید

فرایندهای مربوط به ورود کارکنان جدید یا Onboarding با استفاده از چت‌بات‌‌ها و سایر ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی بهتر انجام می‌شود. به علاوه می‌توان از هوش مصنوعی به منظور ارائه تجربه شخصی‌سازی شده برای استخدام‌های جدید استفاده کرد.

  • مدیریت عملکرد

هوش مصنوعی می‌تواند به بخش‌های منابع انسانی در ارزیابی عملکرد کارکنان کمک کند. در واقع این فرایند را از طریق تجزیه و تحلیل بهره وری، حضور و غیاب و داده‌های رضایت شغلی صحیح‌تر و دقیق‌تر انجام می‌دهد.

  • تجزیه و تحلیل پیش‌بینی‌کننده

هوش مصنوعی این قابلیت را دارد که مشکلات بالقوه منابع انسانی را پیش از وقوع شناسایی کند و به شرکت‌ها در رسیدگی و حل آن‌ها کمک می‌کند.

نیاز به هوش مصنوعی در مدیریت منابع انسانی روشن است. کسب‌و‌کارها می‌توانند کارایی و اثربخشی منابع انسانی خود بهبود بخشند. مهم‌ترین عوامل موثر در این فرایند خودکارسازی وظایف تکراری و ارائه بینشی است که منجر به تصمیم‌گیری بهتر در مورد استخدام می‌شود. علاوه بر این، راهکارهای منابع انسانی مبتنی بر هوش مصنوعی می‌توانند به شرکت‌ها کمک کنند تا با جذب و حفظ استعدادهای برتر، در رقابت با دیگر شرکت‌ها باقی بمانند. این عامل در نهایت منجر به موفقیت و رشد کسب ‌و کارهای در حال تکامل امروزی می‌شود.

توانایی هوش مصنوعی در مدیریت کسب‌و‌کارها از جنبه‌های بهبود کارایی، بهینه‌سازی فرآیندها و تصمیم‌گیری هوشمندانه‌تر ثابت شده است. بنابراین روشن است که هر کسب ‌و کاری که به دنبال موفقیت است، باید کاربرد AI را در نظر بگیرد. چه در بخش بازاریابی، مدیریت زنجیره تامین، عملیات فناوری اطلاعات یا منابع انسانی، هوش مصنوعی این پتانسیل را دارد که شیوه عملکرد کسب‌و‌کارها را تغییر دهد و آنها را چابک‌تر، سازگارتر و موفق‌تر کند.

By admin

مدرس دانشگاه، مشاور مدیریت و مالی و کارآفرین با 35سال سابقه خدمت در سازمانهای دولتی و خصوصی